Öğretmenler üniversitelerde derse girecek

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, İstanbul Beykoz Sabancı Öğretmenevi’nde düzenlenen basın toplantısında il müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı. Eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Doç. Dr. Yentür, müfredat değişikliği, İstanbul’daki okulların depreme dayanıklılığı ve sınıf anneliği konularıyla ilgili soruları yanıtladı. Öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri için katılabileceği farklı programlar bulunduğuna da dikkat çeken Doç. Dr. Yentür, şunları söyledi:

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞACAKLAR
“Geçtiğimiz haftalarda 14 eğitim fakültesinin dekanı ile yaptığımız toplantıda, yükseköğretim kurumlarıyla müdürlüğümüz arasında iş birliği ve protokol yapma kararı alındı. Bu doğrultuda okullarımızda akademisyen hocalarımız olsun istiyoruz. Aynı zamanda üniversitede de bir okul olsun istiyoruz. Yani yıllarca sınıfta ders veren öğretmenin üniversitedeki öğrencilerle tecrübelerini paylaşması gerektiğini düşünüyoruz. Öğretmenlerin, uygulama içinden bilgi vererek üniversite öğrencilerinin aldığı bilgiye sahadan bir projeksiyon tutmak istiyoruz. Aralık veya ocak ayının sonunda dekanlarla yapacağımız ikinci toplantıda bu projenin adımı atılacak. Üniversitelerden yetkin akademisyenler okula gelecek, her branştan öğretmenlerimiz ise eğitim fakültesindeki öğrenci ve akademisyenlere tecrübelerini aktaracaklar. Bu iş birliğinin eğitim öğretime olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum.”

‘MÜFREDATTAN UMUTLUYUZ’
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredatın sadeleştirilmesi üzerine yapılan çalışmalar hakkında da değerlendirmede bulunan Yentür, “Dünyadaki değişim eskiye oranla çok daha hızlı. Eğitim öğretimin temel amacı ise çocuklarımızı geleceğe hazırlamak. Bu sebeple bilginin geliştiği ve değiştiği çağda müfredatın değişmesinden daha doğal bir karar olamaz. Dünyadaki akademik gelişmeler de bunu zorunlu kılıyor” dedi.

SÜREÇLER OKUL-AİLE BİRLİĞİ İLE İLERLEMELİ
‘Sınıf anneliği’ uygulamasının yasaklanmasıyla ilgili olarak ise, “Okul-aile birliği denilen ve tamamen velilerden oluşan resmi bir yapı varken ‘sınıf annesi’ gibi kavramların olmaması gerekiyordu. Tüm velilerin okulla ilgili süreçlerini okul-aile birliği üzerinden sürdürmesi önemli. Bütün sınıf anneleri ve velilere saygı duyuyorum, emeklerine sağlık. Ancak bazen iyi niyetle yapılan bazı şeylerden olumlu dönüşler alınamıyor. Bu sebeple süreçler okul-aile birliği ile ilerlemeli. Bu uygulamanın yasaklanmasıyla ilgili olarak sahadan olumlu dönüşler de alıyoruz” diye konuştu.

RİSKLİ OKULLARDA ÇOCUKLARI BARINDIRMIYORUZ
Doç. Dr. Yentür, olası İstanbul depremine karşı okullarda yapılan hazırlıklarla ilgili deprem dayanıklılık testinden yeterli performansı alamayan 100’e yakın okulun boşaltıldığını ve bu yüzden bazı okullarda ikili eğitime geçildiğini söyleyen Yentür, “Okulların bir kısmının yapım süreci tamamlandı bir kısmının ise devam ediyor. Riskli bulduğumuz hiçbir okulda çocuklarımızı barındırmıyoruz, onlara en yakın okulda eğitim almalarını sağlıyoruz” dedi.

‘İSTANBUL MEKTEBİ’ KURULUYOR
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde öğretmen akademileri ve atölyelerinin olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Yentür, “Bu çalışmaların üçüncüsü olarak ‘İstanbul Mektebi’ni kuruyoruz. Yakın zamanda lansmanı yapılacak olan bu çalışmada İstanbul çok yönlü olarak ele alınacak. 6 ay sürecek programda geziler, çeşitli etkinlikler söyleşiler ve sunumlar olacak. Ayrıca İstanbul üzerine çalışmış önemli isimler öğretmenlerimizle bir araya gelerek ‘İstanbulluluk’ bilincinin oluşmasını sağlayacak” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir