Welcome to Our Website

Pokemon şirketi TCG Art Contest’te bazı katılımcıları diskalifiye etti

2024 Pokémon Ticaret Kartı Oyunu İllüstrasyon Yarışması’ndaki (TCG Art Contest) birçok katılımcı, kuralların ihlal edildiği gerekçesiyle diskalifiye edildi. İlk 300 finalist açıklandıktan sonra, çevrimiçi ortamda bazı katılımcıların yapay zeka tarafından oluşturulmuş görüntüler sunduğu iddiaları ortaya çıktı. Pokémon Şirketi, yaptığı açıklamada “kuralları ihlal eden katılımcıların diskalifiye edildiğini” doğruladı ancak doğrudan yapay zekayı belirtmedi.

Eurogamer aracılığıyla yapılan açıklamada, Pokémon Şirketi “Yarışmaya katılan diğer sanatçılar yakında ilk 300 finalist arasında seçilecek” dedi. “Pokémon TCG İllüstrasyon Yarışması’nın bütünlüğünü korumaya kararlıyız ve yetenekli Pokémon topluluğunun sanatsal yeteneklerini kutlarken hayranların devam eden desteğini takdir ediyoruz.”

5.000$ büyük ödül ve sanatlarının resmi bir Pokémon TCG kartı olarak ölümsüzleştirilme şansı ile Pokémon yarışması her yıl birçok başvuru çekiyor. X (eski adıyla Twitter) üzerinde bazı kullanıcılar, yapay zeka tarafından oluşturulmuş görüntülerin belirgin işaretlerini göstererek, bu görüntülerin gerçek sanatçılarla birlikte sunulduğunu öne sürdü.

Yapay zeka ile oluşturulan görüntülerin yaygınlığı, Midjourney ve Stable Diffusion gibi programların ortaya çıkışıyla tartışmalı hale geldi. Birçok sanatçı, bu programların eserlerini izinleri olmadan kullandığını iddia ediyor. Birçok profesyonel yaratıcı iş, bu gelişmeler nedeniyle gereksiz hale geldi. Örneğin, Wizards of the Coast, Dungeons & Dragons’daki yapay zeka kullanımını ele almak zorunda kaldı çünkü DnD hayranları, masaüstü oyun için yapılan sanatta bu araçların kullanıldığı örnekleri buldu.

Animasyon film sektöründe, 2018 yapımı Spider-Man: Into the Spider-Verse ve 2023 yapımı Spider-Man: Across the Spider-Verse’in yapımcısı Chris Miller, “Beyond the Spider-Verse’de ve bundan sonra hiçbir zaman yapay zeka kullanılmayacağını” doğruladı.

Bu arada, video oyun şirketleri daha büyük oyunları daha hızlı yapmak için yapay zekayı kullanma konusunda daha istekli. Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson, yapay zekanın şirketin “kutsal kâse” olarak gördüğü oyun geliştirme hedefine ulaşmasına yardımcı olabileceğini belirtti ve Ubisoft, oyuncularla “gerçek bir sohbet” yapabilen NPC’ler yaratmak için bu teknolojiyi deniyor. Ancak bu, önemli iş kayıplarına da yol açabilir.

Yapay zeka kullanımının bu yaygınlığı, sanat dünyasında büyük bir değişim yaratırken, pek çok sanatçı ve yaratıcı profesyonelin işlerini tehdit etmeye devam ediyor. Pokémon yarışmasındaki diskalifikasyonlar, bu tartışmaların ve yapay zekanın yaratıcı alanlardaki etkilerinin ne kadar geniş olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir